Circus in mijn hoofd

Terug van weggeweest

Jij: Ha, die Lady Bulinski!

Ik: Ha die … jij daar.

Jij: Dat is lang geleden, zeg. Blij je weer te zien!

Ik: Mmmmhh… insgelijks?

Jij: Waar heb je de laatste tijd gezeten? Wat heb je zoals gedaan? Druk gehad zeker?

Ik: Euh… bwaaaa… ik was eigenlijk gewoon hier, en ook eventjes daar. Beetje gewerkt. Beetje vakantie, en dan ja, je kent dat wel he…

Jij: Nee, niet echt eigenlijk. Ik hoopte misschien nog eens iets leuks te lezen?

Ik: Grrrjaa, ik ook. Er zijn weer zoveel nieuwe boeken uit. Ik weet niet waar te beginnen!

Jij: Iets van jou, bedoelde ik!

Ik: Oh, maar je mag best eens een kijkje komen nemen in mijn bibliotheek, hoor. En iets meenemen.

Jij: Nee, Bulinski, nee! Iets lezen dat geschreven is door JOU!

Ik –

Okee, okee! I admit! Ik heb jullie verwaarloosd, en dat spijt me! Had het plots veel te druk met de illusie van de eindeloze zomer. Die ik trouwens alweer armer ben. Moest echt voortdurend niksen, luieren, zonnen, dagdromen, lezen, hangen, reizen (in de tijd). Buitenspelen. Barbecues, terrasjes en festivals afschuimen. Zwemmen. Gewoon buiten zitten. Gras maaien om de geur op te snuiven. Door velden fietsen en op water varen. Of omgekeerd. IJsjes eten om af te koelen. Afwisselend plakken van de zonnecrème en aftersun. Dingen drinken met rietjes. En zo leek het maar door te gaan, eventjes voor eeuwig.

Helaas! Aan alle mooie liedjes komt een einde, boehoe, weet ik wel. Desalniettemin… kunnen we ze wel op endless repeat afspelen, niet?

Beste herfst, blijf jij nog maar even weg!

0 reacties op “Terug van weggeweest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: