Circus in huis

Steenwegshopping is geen way of life

Een onbeduidende zaterdagmiddag, nog maar kort geleden.

Nog voor we goed en wel waren vertrokken, spraken zowel Rolexico’s als mijn eigen gezicht al boekdelen. Dat had niets met ons te maken, maar alles met de namiddagactiviteit die op het programma stond: steenwegshoppen.

Het grootste voordeel van een huis is dat je erin kan wonen.

Enkele van de vele nadelen zijn dat je te pas en te onpas (nieuwe) meubels moet gaan kopen, (idealiter) met regelmatige intervallen moet poetsen, en het – wanneer het al bijna te laat is – op bepaalde plekken moet vernieuwen.

Na jaren de opzwellende tegels in de douchecabine vakkundig te hebben genegeerd (niet moeilijk als je bijziend bent en brilloos doucht zoals ondergetekende), was er plots geen ontkomen meer aan: we moesten en zouden die tegendraadse tegels eens mores leren. Weg ermee en vervangen door nieuwe! Zo gezegd, zo … totaal niet gedaan. Meer dan een jaar geleden gingen we op prospectie in een van de badkamer-/tegeletablissementen langs de A12 (al had het eender welke andere steenweg in België kunnen zijn, zo inwisselbaar zijn ze in al hun ontegensprekelijke lelijkheid). Ik herinner mij dat ik toen plots “SAAAAAAAI” in Rolexico’s gezicht bulderde en we na 5 minuten al weer buiten stonden.

Nu zouden we het anders aanpakken. Na veel wikken en wegen waren we al tot enkele beslissingen gekomen. Goed voorbereid gingen we op ons doel af. Toen we de winkel binnenstapten, kon ik het niet nalaten om snel nog even “SAAAAAAAI!” te roepfluisteren. Hihi.

Een snelle ronde en voilà, op naar de verkoper. Die was duidelijk al in zijn nopjes. Zijn naamkaartje informeerde (waarschuwde?) ons dat hij als JOFFREY door het leven ging. Gniffel.

– “Dag Meneer Joffrey, wij zouden graag die tegels kopen voor in onze douche”, begon Rolexico vol goede moed terwijl hij onze keuze aanwees.

– “Die zijn niet geschikt voor in de badkamer”, repliceerde Joffrey ietwat zelfgenoegzaam. Ik was verbaasd om een Joffrey zelfgenoegzaam weten te wezen. “Die, en die, en die wel.”

– “…” (gezamenlijke bui van zwijgzaamheid en verbijstering) (Wat nu gedaan?! Heel ons plan in duigen)

– “Zal ik jullie nog even op het gemak laten kijken?

– “Mm”

Overvallen door besluiteloosheid “bladerden” we door de mogelijkheden. “Lelijk.” “Lelijk.” “Lelijk.” “Ja, die!”

Joffrey was ongemerkt weer komen aansluipen. “Mevrouw grijpt toch terug naar de Rimboe-collectie, merk ik. Die kan dus niet.”

In mijn hoofd begon een stemmetje te roepen. Ik wil weg! Ik wil weg! Ik wil wéééééég!

“Laat ons er nog even over nadenken”, besloot ik dan maar op nogal mevrouwerige wijze.

Eensgezind edoch teleurgesteld sjokten we de winkel uit. Om na 3 andere tegeletablissementen en evenveel teleurstellingen weer binnen te schuifelen. Vluchtpogingen van mijn kant had mister Rolexico met veel overtuigingskracht de kop ingedrukt. Nu doorbijten, dan zijn we er voorgoed vanaf!

“Doe ons toch maar een offerte voor dat type tegel dan.”

– “Of nee, die daar!”

“Zeker?” vroeg Joffrey triomfantelijk maar ook ietwat wantrouwig. “Uhu”, mompelden we gezamenlijk, zekerheid veinzend.

Even later – maar met een bestelbon! – raasden we over de A12 naar huis. In onze bolide raasden we over de steenwegshoppers. Ik snap ECHT NIET dat mensen dit leuk vinden! Kijk, zoveel volk op die parkings! Ik word daar echt misselijk van! Dit doen we nooit meer! NOOIT MEER! Grommend stemden we alsmaar met elkaar in. Echte soulmates, die Rolexico en ik.

(nog geen 2 minuten later)

– “Oh wacht, daar! IKEA! Eventjes stoppen? We zouden nog een paar dingen moeten …

Zo snel zijn we nog nooit thuis geweest.

 

– Epiloog – 

Anderhalve maand verder … De tegels voor de douchecabine zijn eigenhandig tegen de muur geplakt door moedige mister Rolexico, dat wel. Maar om een of andere reden gaan we nog altijd in bad!

0 reacties op “Steenwegshopping is geen way of life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: