Circus in mijn hoofd

Soms denk je beter niet

Er zijn zo van die situaties waarin ik niet goed weet wat te denken. Dat ik niet direct een mening kan vormen, een beetje schipper tussen tegenstrijdige gedachten.

Onlangs zat ik nog maar eens op de trein. Anders dan anders was het rustig, er zat bijna niemand in mijn coupé. Zo viel de man schuin tegenover mij extra op. Verdiept in de Metro, ooit een dagblad dat niet moest onderdoen voor pakweg De Morgen, was hij zich niet bewust van mijn spionerend gedrag. Er viel helemaal niets op te merken aan deze man van middelbare leeftijd. Hij had een t-shirt van Ryan Adams aan. Buiten het feit dat het mijns inziens een beetje te koud was voor een t-shirt met korte mouwen, is dat niet per se opvallend. Toch bleef ik mij vastpinnen op dat t-shirt. Ergens voelde ik een tikkeltje meewarigheid. Zo’n man op leeftijd die een kledingstuk draagt met de kop van zijn idool op, dat is ergens een beetje zielig, toch? Meteen werd ik boos op mezelf. Nee, lady Bulinski, zo’n man – op leeftijd of niet –  met een fanshirt is net heel cool! Die trekt zich gewoon niks aan van de heersende modetrends, de temperaturen buiten en de gedachten van zijn medereizigers. En dat is cool.

Ik besloot te stoppen met denken. Soms is dat gewoon beter. De man was wie hij was en dat was dat. Mijn gedachten dwaalden af naar Jimi Hendrix en Arcade Fire, artiesten waar ik zo nu een dan eens mee slaap. Omdat ze op t-shirts staan die al vele jaren lang tot mijn garderobe behoren.

Een dag later zong ik luidkeels mee met “Bad blood”, een liedje van Taylor Swift, maar recent gecoverd door Ryan Adams. Terwijl de muziek door de kamer galmde vroeg ik mij af: was dat nu eigenlijk cool, dat die de hele plaat van Taylor Swift coverde? Of toch een tikje belachelijk? In elk geval een eigenzinnige beslissing van Ryan Adams. En eigenzinnigheid, dat hebben we graag.

PS. Er zijn zo van die situaties, wereldproblemen en dergelijke, waarover ik niet goed weet wat te denken. Of beter gezegd, niet weet hoe mijn gedachten te ordenen. Daarom maar een onbeduidende post.

2 reacties op “Soms denk je beter niet

  1. In de zogezegde onbeduidendheid van deze post is deze zillion keer belangrijker dan wat er de laatste dagen is verschenen.

    Like

  2. Wees gerust : mij zal je nooit zien met een t-shirt van Taylor Swift.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: