Circus in mijn hoofd

Zelfhulpoefening in deze eindejaarsperiode: lijstjestijd.

Hoe het leven soms moeilijk en gemakkelijk tegelijk kan zijn.

(Maximaal) 10 dingen die mij stress bezorgen, doen twijfelen aan mezelf en/of de mensheid of me op de zenuwen werken:

1/ Momenteel, nog met stip op 1, ook al ben ik er al 2 weken niet meer geweest: het werk. Het werk en alles wat daarmee te maken heeft.

2/ In december moeten nadenken over wat we in de zomer gaan doen. Inclusief beslissen wanneer mijn kleuter op kamp moet en op het gepaste moment gaan klaarzitten om hem in te schrijven en zeker te zijn van zijn plekje. Zomaar weten wanneer dat gepaste moment is.

3/ Om 10u klaarzitten wanneer inschrijvingen voor een of ander lesje vanaf 10u mogelijk zijn en om 10u01 vaststellen dat het lesje al volzet is en ik nog moest doorklikken.

4/ Beslissen of ik een kerststal koop op niet, want A/ die houten mannetjes zijn leuk voor de kindjes en het is maar versiering maar B/ je was toch overtuigd atheïst en je wou ook leven volgens je principes? Daardoor 30 minuten discussiëren met mezelf/jezelf.

5/ en 6/ en 7/ De laatste politieke peiling. De polariserende samenleving. Besparingen overal, maar vooral waar het niet zou mogen.

8/ Kerstshoppen op momenten dat anderen dat ook doen.

9/ “Moeten” tout court. (Ik moet meer sporten. Ik moet gezonder eten. Ik moet meer antiverouderingscrème smeren. Ik moet positiever denken. Ik moet een nieuwe job zoeken én vinden. Ik moet meer met de kindjes spelen en liever zijn voor Rolexico. Of moet ik niks?)

10/ Een boek voorlezen terwijl T op, achter, voor of over mij kruipt, aan mij hangt, trekt, wriemelt en pal voor het boek gaat zitten en L het boek ondertussen de hele tijd open en dichtklapt.

Stop.

—-

Nu 10 dingen die mij geen stress bezorgen, aangenaam aanvoelen of zelfs doen lachen. Tien plus één, want ik moet positiever worden. Ha.

1/ Een boek voor mezelf lezen. Momenteel “Harnas van hansaplast” van Charlotte Mutsaers. Een aanrader wel. Een andere aanrader: “Het zelfverwoestingsboek” van Marian Donner.

2/ T knuffelen. Op haar buikje toeteren en haar horen schateren, gevolgd door haar typische “nog”, terwijl ik al keihard weet dat ik dit nog elfendertig keer mag herhalen.

3/ L met Lego zien en zeker ook horen spelen.

4/ Lunchen/koffiedrinken met een vriendin.

5/ Bij mijn zus en haar pasgeboren mini op bezoek gaan.

6/ Aan de zomer denken maar dan zonder de plannen.

7/ Een glas wijn drinken met vrienden of familie. Kan ook via whatsapp zijn.

8/ L die een mop vertelt en L die vettig lacht met zijn eigen mop. L die “corpulent”, “luiwammes”, “dat verbaast mij echt”, “egogistje”, “kakafonie” zegt.

9/ Goede muziek horen. Momenteel “Texas sun” van Khruangbin, maar sowieso alles van Khruangbin.

10/ Voorlezen terwijl de kinderen lekker knus tegen me aanzitten (en dus niet bewegen!). Of ook: Rolexico die op tijd thuis is om voor te lezen.

11/ Rolexico die zegt dat alles goed komt.

12/ Een blog schrijven zonder hem per se te “moeten” publiceren. Maar hem toch delen.

Voilà. Gelukt. Het eerste deel ging sneller, het tweede deel bezorgde in eerste instantie een beetje lichte stress, maar gaf me uiteindelijk meer voldoening. Zeker omdat ik me niet aan de initiële opdracht heb gehouden en er dus plus twee van heb gemaakt!

>> 13/ Buiten de lijntjes kleuren. (Figuurlijk natuurlijk.)

Het komt dus allemaal wel goed. Aan mijn trouwe lezers en aan iedereen een stressloos maar ook dolletjes eindejaar toegewenst. In 2020 wordt alles (nog) beter!

%d bloggers liken dit: